• ЕРОЗИВЕН ХЕМОРАГИЧЕН ХОЛЕЦИСТИТΕ

  • ЕРОЗИВЕН ХЕМОРАГИЧЕН ХОЛЕЦИСТИТΕ

  • Различни нивоа на клеточна дисплазија кај дебелото црево

  • Значително пореметување кај келиите на епидермот

Печати

Атипична мала ацинарна пролиферација (AMAP)

Проценка на примерок од иглена биопсија на простата

АНДРЕАС Ц. ЛАЗАРИС

1. На мало зголемување ние забележуваме простатични жлезди со средна или мала големина (жолти и зелени стрелки, респективно), некои базофилни ареи (црни стрелки) и фибромускулна простатична строма (розеви ѕвезди).

Повеќе: ХИПОН слики за патологија на простата