• ЕРОЗИВЕН ХЕМОРАГИЧЕН ХОЛЕЦИСТИТΕ

  • ЕРОЗИВЕН ХЕМОРАГИЧЕН ХОЛЕЦИСТИТΕ

  • Различни нивоа на клеточна дисплазија кај дебелото црево

  • Значително пореметување кај келиите на епидермот

Печати

По почесната покана за држење говор на 27-от Европски конгрес за патологија, достигнувањата на проектот "ХИПОН” ќе бидат презентирани во понеделник на 07/09/2015 во 15.30 во соба број 5 /  од "Сава Центар" во Белград , во посебен заеднички настан на Европското друштво за патологија и на Американското друштво за клиничка патологија.

Повеќе: 27-ми Европски конгрес за патологија
 
Печати

Петтиот состанок на ХИПОН конзорциумот се одржа во Загреб, на Институтот за патологија при Универзитетот од Загреб на Медицинскиот факултет, на 12-ти и 13-ти декември 2014 година. Домаќин на средбата беше Универзитетот од Загреб, Факултетот за медицина и присуствуваа 7 членови на проектот од 5 земји кои соработуваат.

Повеќе: 5-ти Состанок на конзорциумот - Загреб
 
Печати

Четвртиот состанок на конзорциумот беше успешно реализиран во Никозија, Кипар, од 1-видо 2-ри јуни2014. Покрај деветте претставници од сите земји учесници во проектот, исто така, д-р Ману, претставник од „Niche Theranostics“ од Индија, претставник од земјите кои не се членки на ЕУ, присуствуваше на состанокот.

Повеќе: 4-ти Состанок на конзорциумот – Никозија
 
Печати

Третиот состанок на ХИПОН конзорциумот беше организиран од страна на Медицинскиот универзитетски центар Радбејд од Нијмеген, оддел за патологија на 31-ви јануари и 1-ви февруари 2014 година. Вкупно 9 претставници од сите партнери на проектот учествуваа на состанокот и се фокусираа на напредокот на работните пакети и следните чекори за техничкото и за административното ниво.

Повеќе: 3-ти Состанок на конзорциумот – Нијмеген
 
Печати

Вториот состанок на ХИПОН конзорциумот беше одржан во лисабонскиот конгресен центар, Лисабон, Португалија, на 30-ти и 31-ви август 2013 година. Домаќин на состанокот беше Факултетот за медицина на Универзитетот во Загреб, Хрватска, и присуствуваа 11 членови на проектот од 5 земји.

Повеќе: Втор состанок на конзорциумот – Лисабон
 
Печати

Онлајн образовната конференција, Едука 2013, на 19-та Меѓународна конференција за технолошки поддржано учење и обука се одржа од 4-ти до 6-ти декември 2013 година, во хотелот Интерконтинентал во Берлин.

Повеќе: Онлајн Едука Берлин 2013
 
Печати

На 17/1/2013 се одржа почетниот состанок на проектот ХИПОН во Атина, во канцелариите на AVMap GIS S.A и беше организиран од страна на Националниот Каподостриан Универзитет од Атина.

Attachments:
Download this file (HIPON - Kick-off meeting Agenda.pdf)HIPON - Kick-off meeting Agenda.pdf[ ]50 kB
Повеќе: 2013-01-17: Почетен состанок во Атина
 
Печати

На 4/2/2013 HIPON EACEA почетниот состанок се одржа во Брисел.

Погледнете ја агендата на состанокот.

Attachments:
Download this file (Session KA3ICT 2013 FV Agenda.pdf)Session KA3ICT 2013 FV Agenda.pdf[ ]141 kB